Nå starter UDI kraftig nedrustning av asylplasser

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøker ankomstsenteret i Råde. Nå ruster UDI ned mottakskapasiteten kraftig.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøker ankomstsenteret i Råde. Nå ruster UDI ned mottakskapasiteten kraftig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med fortsatt nedgang i flyktningankomstene vil UDI nå legge ned hele asylmottak og redusere antall mottaksplasser kraftig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I juni kunne ABC Nyheter melde at UDI i løpet av de første seks månedene i 2016 hadde brukt 756 millioner på tomme asylplasser.

De lave asyltallene har fortsatt igjennom sommeren, til tross for at fungerende avdelingsdirektør i UDI, Knut Henrik Berntsen, varslet at man i juli gikk inn i det som normalt er en høysesong for asylsøkere.

– Vi går nå inn i det som normalt er høysesong for asylsøkere, og vi velger derfor å vente med å si opp avtaler for ordinære asylmottak. Vi beholder altså en noe større overkapasitet enn vanlig, sa Bertnsen 20. juli.

Nå bekrefter avdelingsdirektør i UDI, Christine Wilberg, overfor ABC Nyheter at de UDI vil starte en kraftig nedrustning.

Christine Wilberg, avdelingsdirektør region- og mottaksavdelingen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Christine Wilberg, avdelingsdirektør region- og mottaksavdelingen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Vi la ned i overkant av 3200 tilleggs- og opsjonsplasser ved asylmottak allerede før sommeren. Med de vedvarende lave asylankomstene i sommermånedene, ser vi at det nå ligger an til at vi må legge ned hele asylmottak og redusere antall mottaksplasser kraftig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidet vil bli satt i gang nå fremover, opplyser Wilberg og sier videre det ikke vil bli aktuelt å legge ned ankomssenteret i Råde med umiddelbar virkning.

Ferske tall fra UDI viser at det per dags dato er 21.523 personer totalt på norske mottak. Dette er 10.000 mindre enn det var ved årsskiftet.

I forrige uke kom det inn totalt 71 asylsøknader, ifølge UDI.

Hvor mange plasser som legges ned kan ikke UDI svare på.

Les også: Betaler millioner for tomme senger i frykt for ny asylkrise