Flere barn drep i nye luftangrep i Aleppo

Syrere i Aleppo forsøker å hindre sikten til regimets bombefly gjennom å røyklegge byen ved å brenne bildekk. Bildet er tatt mandag denne uka. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix.
Syrere i Aleppo forsøker å hindre sikten til regimets bombefly gjennom å røyklegge byen ved å brenne bildekk. Bildet er tatt mandag denne uka. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ti mennesker, blant dem sju barn, er drept i nye luftangrep mot de opprørskontrollerte delene av Aleppo i Nord-Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier det er det er uklart hvorvidt de siste bombeangrepene ble utført av fly fra Russland eller fra regimet.

Fredagens angrep skjedde i bydelen Marjeh. Sammen med jihadistgrupper innledet syriske opprørere i starten av uka en større offensiv i et forsøk på å bryte regimets beleiring. Regimet tok tidligere i sommer kontroll over den siste veien inn og ut av Øst-Aleppo, som i flere år har vært kontrollert av opposisjonen.

Les også: Kampen om Aleppo krever mange sivile liv

Siden har syriske regjeringsstyrker og alliert milits med støtte fra russisk kampfly gjenerobret flere områder sørvest i Aleppo.

FN anslår at 300.000 mennesker er innesperret i det beleirede området, og mange sivile liv står i fare mens kampene pågår.

Aleppo var før krigen Syrias største by og næringslivssenter. Nå ligger store deler av de opprørskontrollerte områdene i ruiner, ødelagt av granatangrep og tønnebomber som regimet har sluppet over byen.

Les også: Stort slag raser om Aleppo