Svenskene skal få sexlivet sitt kartlagt

Svenske myndigheter vil kartlegge om elskoven i landet er på hell. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Svenske myndigheter vil kartlegge om elskoven i landet er på hell. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bekymret for at svenskene ikke har nok sex, ønsker regjeringen å kartlegge soveromsaktiviteten til sine borgere i en ny, stor studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har gått 20 år siden den forrige omfattende studien om svenskens seksuelle vaner ble gjennomført, og etter at tabloidavisene i landet meldte at svenskene har mindre sex enn før, sier folkehelseminister Gabriel Wikström at det er på høy tid med en ny.

– Det er viktig å undersøke om det er noe hold i dette, og eventuelt hva som er årsaken, skriver han i en kronikk i Dagens Nyheter.

Han understreker at om stress og andre helsemessige problemer påvirker sexlivet, er dette også et politisk problem.

Svenskene har et internasjonalt rykte på seg for å være svært seksuelt frigjorte, men etter en undersøkelse i Aftonbladet i 2013 kan det vise seg at elskoven er på hell i Sverige.

Undersøkelsen er ikke vitenskapelig nok til å bli brukt som grunnlag for regjeringens politikk, men det peker i en retning som kan være interessant å følge opp, forklarer Wikströms kollega i sosialdepartementet, Morgan Eklund.