Ny iPhone kan være i butikkene i september

Apple-sjef Tim Cook skal lansere ny iPhone denne høsten.
Apple-sjef Tim Cook skal lansere ny iPhone denne høsten. Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lanseringen av den nyeste iPhone-modellen kan være bare noen uker unna. Ifølge lekkasjer skal den nye smarttelefonen ha to kamera. Navnet blir trolig iPhone 7 eller iPhone 6SE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsten er som regel tid for Apples iPhone-lanseringer.

Men i år kan både presentasjonen og salgsstarten komme tidligere enn vanlig.

Iallfall om man skal tro Evan Blass , som skriver for Silicon Valley-nyhetssiden VentureBeat, men også driver Twitter-kontoen @EVLeaks, hvor han i flere år har publisert hemmelige bilder og nyheter om smarttelefoner.

Lekkasjene har som regel vist seg å stemme.

Les også: Slik holder iPhone en uke uten lading

16. september

I helgen kunne Blass melde at den nye iPhone, ifølge hans kilder, vil være i salg i butikkene i uke 37 fra 12. september, etter å ha ankommet butikkene fire dager tidligere. Blass justerte deretter lanseringsdatoen til fredag 16. september.

Det skriver danske Politiken og britiske Daily News.

Dersom opplysningene om salgsstart midt i september stemmer, begynner Apple å få det travelt med å avholde den sedvanlige presselanseringen. Invitasjonen til medier må i så fall komme ved utgangen av august.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple har så langt ikke kunngjort noen dato for lanseringen, men produsenter av ørepropper og annet støttemateriell skal allerede ha lekket designen av den nye smarttelefonen.

Les også: Apple anklages for retoriske knep av justisdepartementet

To kamera, ingen lydplugg

I en ny video kalt «iPhone 7 Plus» skal vise at den siste iPhone-versjonen ikke har en lyd jack til hodetelefoner. Dessuten har den trolig to kameralinser og en ny, redesignet antenne. Utover dette skal iPhone 7 ligne mye på iPhone 6.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foruten kameraoppgraderingen skal skjermoppløsningen være bedre.

Det blir også spekulert i at den nye Iphonen vil få navnet iPhone 6SE, og ikke iPhone 7. Dette underbygges blant annet med at kinesiske underleverandører skal ha merket utstyret med iPhone 6SE.

Også i 2014 og 2015 lanserte Apple nye iPhoner i løpet av høsten.

Neste år vil det være tiårs-jubileum for Apples smart-telefoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sikkerhetsfeil i Apple-produkter

I Norge uker etter USA-lansering

Ettersom august tradisjonelt er en dårlig måned for å få oppmerksomhet fra presse og publikum, venter selskapet trolig til kalenderen viser tidlig september.

Dermed kan det komme til å gå svært kort tid fra telefonen presenteres for spente mobilbrukere over hele verden, og til den er i salg i butikkene.

Avisen Politiken understreker at det er datoen for slippet i amerikanske butikker det er snakk om. Men det er ventet at den nye iPhone-modellen vil være på plass i norske butikker ikke mange uker senere.

Les også: FBI kan bli tvunget til å vise frem iPhone-hacking