Michelle Obama: – Vi må gjøre alt for å få Clinton valgt

Michelle Obama tok salen med storm da hun talt til på Demokratenes landsmøte mandag kveld. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Valget handler ikke om demokrater eller republikanere, høyre eller venstre. Det handler om hvem som skal ha makt til å forme barna våre, sier Michelle Obama. Hun mener Hillary Clinton er den eneste som er skikket til den jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bare én person jeg stoler på til å gjøre den oppgaven de neste åtte årene, og det er Hillary Clinton, sa USAs førstedame da hun ble tatt imot med stående applaus på Demokratenes landsmøte i Philadelphia mandag kveld.

Obama understreket at hun og ektemannen Barack har samme utgangspunkt som oppdragere og som presidentpar, at det de gjør påvirker nasjonens barn og unge.

– Når noen oppfører seg som en bølle, synker vi ikke ned på deres nivå. Når noen slår lavt, sikter vi høyt, sa hun. Selv om hun aldri nevnte republikanernes kandidat Donald Trump, var det tydelig hvem hun hadde i tankene.

– Jeg vil ha en president som kan vise til et liv viet til å tjene samfunnet. Jeg vil ha en president som vil lære nasjonens barn at alle er like mye verdt. Jeg står her i kveld fordi jeg vet at det er en sånn president Clinton vil bli. På grunn av henne tar mine døtre det for gitt at en kvinne kan bli president, sa Obama.

– Hun vet at det er én ting som teller, å overlate et bedre land til barna våre. Derfor kan jeg si at i dette valget er jeg med henne, sa førstedamen og brukte Clintons slagord «I'm with her».

Les også: Landsmøte i gang for splittet demokratisk parti