Rødt og eksklusivt fra Monaco

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er dette er noe som den typiske ølhunden vil bli sett med?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De lyserøde flaskene fra Brasserie de Monaco er ikke lette å overse, selv ikke i dagens vrimmel av bryggerier. Det er absolutt en farge som stikker seg ut, nesten i en slik grad at man lurer på om det faktisk blir litt i meste laget.

Det er nok en bevist strategi fra bryggeriet å velge en såpass ekstrem og uvant farge på flaskene, som for øvrig også er veldig rene i designet. Her skal det signaliseres at dette er øl med det lille ekstra touchet av luksus og stil som man kan forvente av noe som kommer fra Monaco.

Bryggeriet kan vise til en lang historie og blant de eldste eksisterende industriene i Monaco med datering helt bak til 1905. I dag produserer de tre ulike økologiske varianter for det internasjonale markedet, et pilsnerøl, et hveteøl og et øl med bærsmak. Vi har smakt på det lyserøde luksusølet fra Monaco.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sommer, øl og godt haill

Brasserie de Monaco Fruits Rouges

Når man ser de lyserøde flaskene fra dette bryggeriet så ledes tankene umiddelbart mot at innholdet også er i samme stilen. Dette ølet er faktisk lyserødt og har et rosa skum – og matcher dermed flaskene godt.

Ølet er brygget med saft fra ulike bærsorter og dette merkes godt i lukt, smak og utseende. Denne øltypen kaller franskmennene for Panaché og i England benyttes begrepet shandy om ølsorten.

Duften er sterkt preget av solbær, jordbær og bringebær. Det samme er smaken. Det er såpass mye bær i dette ølet at det nesten er vanskelig å kjenne noe ølpreg. Tankene går heller i retning av en frisk smoothie. Også dette brygget har en elegant mykhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du liker bærsmak så er dette definitivt noe du bør smake. Ølet passer nok aller best på en varm dag på en uterestaurant. Friskt!
Brasserie de Monaco Fruits Rouges – Alkohol 6,0 % - 0,33 l - kr 54,00

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lyst, lett, surt og søtt!

Brasserie de Monaco Biere Blond

Blant de tre variantene fra bryggeriet i Monaco så er nok dette det som er mest ordinært. Her er det det lette lyse pilsnerølet som presenteres på en lyserød flaske.

Ølet er lyst gyllent og har hvitt skum med godt hold. Noe gress og brød i duften. Lav bitterhet. Ølet er mykt, snilt og helt greit, men skiller seg lite ut i forhold til alle de andre variantene i samme stil.

Ølet fungerer selvfølgelig fint som en tørstedrikke eller til mat, men dette er nok først og fremst et øl som man drikker fordi det kommer i en lyserød flaske og dermed oser litt av eksklusivitet og stil.
Brasserie de Monaco Biere Blond – Alkohol 5 % - 0,33 l – kr 49,90

Les også: Sommerlig smak av øl

Brasserie de Monaco Blanche Tradition

Dette er et tradisjonelt hveteøl som er lyst, lett og forfriskende. Ølet er lyst gult, noe tåkete og har et fint kritthvitt skum med godt hold. Duften er preget av appelsin, sitrus og et hint av grønne epler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Munnfølelsen på dette ølet er veldig mykt. Litt vanilje, noe gress og et kledelig sitruspreg er det man finner i smaken. Ølet har en meget fin mykhet.

Dette er et øl som fint kan nytes i solen eller til skalldyr, røkt laks eller salater.
Brasserie de Monaco Blanche Tradition – Alkohol 4,7 % - 0,33 l – butikkøl

Blant disse tre sortene er det fruktølet som stikker seg mest frem med sin særegne smak av bær. Det er nesten en liten dessert i seg selv og gir også det lille ekstra av eksklusivitet som man kanskje forventer fra et bryggeri i Monaco. Felles for alle tre er den rene smaken og fin mykhet.

Les også: Fem friske og leskende øl