Bygdøy-luksus til 190 millioner setter ny prisrekord

Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen setter ny rekord for boligsalg på Bygdøy. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix
Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen setter ny rekord for boligsalg på Bygdøy. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Investor Øystein Stray Spetalen kjøpte strandeiendommen hans eget selskap ikke klarte å selge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Bygdøynesveien 25 på Bygdøy ligger det en stor og praktfull strandvilla med panoramautsikt mot fjorden og innseilingen til Oslo. Luksusboligen, som er tegnet av Niels Torp, har Sjøfartsmuseet og Fram-museet som nærmeste naboer.

Eiendommen, som har vært gjenstand for omfattende byggearbeid de siste årene, ble kjøpt av investor Øystein Stray Spetalen i 2003 for 36 millioner kroner.

Les også: Unngå disse tabbene når du skal selge bolig

Ifølge Dagens Næringsliv har Bygdøynesveien AS, som ble opprettet i 2012 og er eid av Spetalens selskap Ferncliff Property AS, jobbet med å selge strandeiendommen til ulike interessenter uten å få nevneverdig napp på kroken. Eiendommen ble overdratt til Bygdøynesveien AS for 50 millioner kroner kort etter selskapet ble opprettet.

På grunn av den labre interessen, har selskapet nå valgt å selge eiendommen tilbake til Spetalen igjen for 190,2 millioner kroner. Dermed setter Spetalen sin signatur på det som så langt er årets dyreste bolighandel, og tidenes dyreste når det kommer til Bygdøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Derfor gjør du lurt i å style boligen før visning

Dagens Næringsliv forsøkte få en kommentar fra Spetalen om det siste eiendomssalget, men fikk et kort og småsurt svar på mail:

«Kommentar: Hvorfor i all verden skal jeg svare på slikt til en næringsfiendtlig avis? Gjengis i sin helhet.»

E24 skrev om Spetalens prosjekt på Bygdøy i 2007. Grunnflaten blir på 340 kvadratmeter, mens kjelleren skal bli dobbelt så stor med garasjeplass og egen gymsal på 240 kvadratmeter. Huset skal ellers ha åtte bad og ni toaletter, og hele bygget får et bruksareal på 1.1222 kvadratmeter.

I mars 2016 ble det anslått at det gjenstår en tredjedel av arbeidet før eiendommen står ferdig.

Les også:

Dette skal følge med boligen når du selger

Vet du hva du egentlig betaler for?

Bor du i Oslos dyreste gate?