Video viser nytt politidrap i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

To betjenter fortsetter å skyte Dylan (19) mens han ligger nede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Fresno i California har publisert en video som viser to politibetjenter skyte og drepe 19 år gamle Dylan Noble etter at han nekter å følge ordre.

– Du kommer til å bli skutt, advarer politimennene.

Deretter skyter og feller den ene politimannen Noble med to skudd før han skyter 19-åringen mens han ligger på bakken. Til slutt fyrer den andre politimannen av et hagleskudd.

Maner til ro

ifølge politisjef Jerry Dyer, trodde de to politimennene at Noble grep etter et våpen da han lå på bakken, siden han beveget armene. Det viste seg at han holdt i en liten plasteske. Det melder the Chicago Tribune.

Dyer uttalte under en pressekonferanse at han håper videoen ikke vil utløse ytterligere uroligheter, vold og hat mot politiet i USA, som allerede er under hardt press.

– Vi er en gnist unna en "skogbrann", og jeg håper denne videoen ikke vil utgjøre den gnisten. Dette er ikke tiden for å ty til vold, sa Dyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hater livet mitt

Drapet på Noble skjedde for to uker siden, altså før drapene på Alton Sterling og Philando Castile . Dyer forklarer at han hadde planlagt å publisere videoen fredag etter press fra Nobles foreldre og advokat, men at han valgte å utsette publiseringen som følge av skytingen mot politiet i Dallas samme dag.

Politimennene ble oppmerksomme på Noble etter at de fikk inn en melding om en bevæpnet person i området. De ber ham stikke hendene ut av vinduet, men Noble viser kun venstre hånd før han går ut av bilen. Deretter begynner han å gå mot politimennene med den ene hånden fortsatt på ryggen.

– Jeg hater livet mitt, hører man Noble si i opptaket like før det første skuddet avfyres.

Nobles mor har saksøkt byen for en ukjent sum, mens Dyer, som ikke har konkludert om hvorvidt politimennene brukte overdreven vold, har bedt FBI etterforske saken.