Solvik-Olsen setter bompengerekord

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen samferdselsminister har samlet inn så mye bompenger som Frps Ketil Solvik-Olsen. I løpet av hans 1.000 dager i regjering har det blitt krevd inn 24,4 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er drøyt seks milliarder mer enn Liv Signe Navarsete (Sp) fikk inn i løpet av sine 1.460 dager som leder av Samferdselsdepartementet, skriver VG. Solvik-Olsen setter også rekord for innsamlet beløp per dag, med 24,4 millioner kroner. Andreplassen der går til forgjenger Marit Arnstad (Sp), som samlet inn 21 millioner kroner daglig. Her skal det bemerkes at beløpene ikke er justert for inflasjon.

Les også: Solvik-Olsen: – Kan bli kollektivkutt uten ny E18

Bompengerekorden står i skarp kontrast til valgløftet fra partiets daværende samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud, som sommeren 2013 lovte at det skulle bli bompengefritt over hele landet.

– Det er viktig å huske på at regjeringen har overoppfylt målene som er satt i Nasjonal transportplan. Den ble vedtatt i 2013 med rødgrønt flertall på Stortinget, og det er de som har lagt føringer for hvilke prosjekter som skal bompengefinansieres, sier Hoksrud i dag.

Les også: Forsker: – Bompenger vil ikke påvirke varetransport

Ettersom bompengeprosjekter kan strekke seg over flere år, gir Stortingets utredningsseksjon ham rett i at det er «ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom hvem som har vært samferdselsminister og hvor mye bompenger som er blitt innkrevd i en gitt periode».