Froome fikk bot etter tilskuerslag

Sky-rytter Chris Froome tok over den gule trøya i Tour de France. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB scanpix.
Sky-rytter Chris Froome tok over den gule trøya i Tour de France. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagnères-de-Luchon (NTB-AP-Ritzau): Før Chris Froome angrep i utforkjøringen på 8. etappen av Tour de France, slo briten til en colombiansk tilskuer i fjeset. Lørdag kveld ble 31-åringen bøtelagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har absolutt ikke noe imot colombianske fans, jeg synes de er fantastiske. De øker stemningen på etappene, men denne karen løp rett ved siden av styret mitt. Han hadde et flagg foran seg og det ble en farlig episode, så jeg dyttet han unna, sa Sky-rytteren etter målgang.

– Jeg slo ut armen og dyttet han unna, legger han til.

Og det er altså for dette slaget seierherren har blitt bøtelagt for. 200 sveitserfranc (rundt 1700 norske kroner) må Froome betale etter episoden.

Tilskueren som ble vel nærgående støttet landsmann Nairo Quintana. Movistar-kapteinen er en av Froomes største rivaler i kampen om den gule trøya under årets Tour.

– Det er fantastisk å ha så mange fans langs veiene, men ikke prøv å løpe med rytterne. Det blir veldig farlig for de bak deg, oppfordrer Froome. (©NTB)