Helland fortsetter å score mot Sarpsborg

Pål André Helland scoret to mål da Rosenborg slo Sarpsborg 08 5-2 lørdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pål André Hellands to mål i 5-2-seieren over Sarpsborg er kantspillerens fjerde mål på tre kamper mot laget fra Østfold.

26-åringen scoret 2-1-målet i 3-2-seieren på Lerkendal 02. august 2015 før han igjen var frempå og satte inn 1-0 i cupoppgjøret på samme arena 22. november 2015.

Lørdag var han noe heldig da en heading fra Mike Jensen traff et Sarpsborg-bryst og endte i beina på Helland, som ikke kunne unngå å sette ballen i mål.

Kirkevolds tredje på tre kamper

RBK kjørte over Sarpsborg, men likevel var det gjestene som utlignet til 1-1 etter 36 minutter da et innlegg fant Pål Alexander Kirkevold som scoret i sin tredje kamp på rad.

– Jeg ligger bare og lurer og venter på sjansen, så får jeg ta den når jeg får den, sa spissen til TV 2 i pausen om sin 1-1-scoring.

Sigurd Rosted kom inn for Sarpsborg i pausen etter at Ole Heieren Hansen måtte kaste inn håndkleet. 21-åringen kunne knapt håpet på et bedre innhopp da han satte inn ledermålet eter 48 minutter da et presist innlegg fant pannebrasken hans.

Hjemmelaget svarte imidlertid umiddelbart da en heading endte i hånden på Matti Lund Nielsen innenfor sekstenmeteren. Straffen satte Christian Gytkjær i mål før Helland igjen var frempå mot sin favorittmotstander.

Kanon i krysset

Etter 52 minutter ladet han den antatt svakere høyrefoten og ballen føk i nettet uten at Anders Kristiansen rakk å få opp hendene tidsnok.

Sarpsborg klarte aldri å utligne til 3-3 og på overtid kontret Mike Jensen inn 4-2. Enda lenger inne i overtiden satte Elba Rashani inn 5-2 etter å ha blitt spilt fri av Jensen.

Seieren gjør at Rosenborg befester sin posisjon på toppen av tabellen. Laget har nå 36 poeng, mens Sarpsborg ligger på åttendeplass med 22 poeng.