Vega ble helten i Branns snuoperasjon mot Vålerenga

Brann jubler etter 2-1-målet til Branns Deyver Vega under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Nullen sprakk på hjemmebane for Brann, men Deyver Vega snudde kampen for hjemmelaget med glimrende forarbeid på den første scoringen, før 23-åringen selv satte inn det andre i 4-1-seieren over Vålerenga.

Etter 560 minutter uten mål imot på hjemmebane kunne Brann sette ny ligarekord. Men Mohammed «Moa» Abdellaoues første scoring siden 13. september 2015 satte en stopper for det.

Bortelaget har slitt med å holde hele kampen ut denne sesongen, og det benyttet Branns artist Vega seg av. Først fintet 23-åringen seg gjennom forsvarsrekka til Oslo-laget før Kristoffer Barmens utligning, deretter gjorde Vega alt selv da han skjøt via Enga-forsvarer Simon Larsen til 2-1.

Med ti minutter av kampen gikk luften ut av Vålerenga-ballongen. Innbytterne Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp satte inn hvert sitt mål gjorde ydmykelsen komplett med 4-1-seier til Brann.

– Det var fantastisk. Utover i kampen spiller vi bra, og vinner 4-1 istedenfor bare med ett. Det var en utrolig morsom kamp, sier Huseklepp til TV 2.

– Jeg er utrolig stolt over at vi knuser Vålerenga. Jeg blir stolt. Det er en stor dag for oss, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til kanalen.

Vålerenga i bunnen

Presset øker dermed på Kjetil Rekdal, som med sitt Vålerenga ikke har vunnet en seriekamp siden starten av mai. Det holder til foreløpig 14. plass på tabellen.

– Vi er fantastisk gode når vi scorer 1-0. Så blir vi feige og redde, og jeg vet ikke hvorfor. Det hoper seg opp av de gamle feilene vi har gjort i tidligere kamper. Vi er avhengig av at noen står opp, og det gjør ingen i dag, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Brann på sin side er nummer fire.

– Vi gjør en god kamp i dag, men gjorde en dårlig kamp forrige helg, så vi må stabilisere oss hvis vi skal klare å bli liggende i det sjiktet vi gjør nå, sier Huseklepp.

Det var Vålerenga som startet best på Brann Stadion. Sander Berge fant Robert Lundstrøm på høyresiden, som igjen fant målsniken Mohammed «Moa» Abdellaoue på tre meter. Den skadeforfulgte 30-åringen satte inn sitt første mål for sesongen til 1-0.

Men fem minutter før pause kom utligning. Vega gjorde forarbeidet, før Jacob Orlov fikk en eventyrlig mulighet til å heade inn utligningen. Marcus Sandberg vartet opp med en fantastisk redning, men Barmen kastet seg ned og fikk satt inn returen til hans første mål for sesongen på Branns første sjanse i kampen.

Huseklepp scoret

Over i andre omgang ble Sandberg satt ut av spill av egen spiller, da Larsen blokkerte skuddet til Vega ned i målets høyre hjørne, mens svensken kastet seg til venstre. Dermed hadde Brann snudd kampen.

Banens gigant gikk ut etter 69 minutter og ble erstattet av den gamle helten Erik Huseklepp. Veteranen trengte ikke lang tid på å bli varm, og etter 82 minutter fant han Ruben Kristiansen som skjøt via Brann-spiss Steffen Lie Skålevik til 3-1.

Kun få minutter senere fikk Huseklepp sjansen alene med Sandberg da Enga kastet alle mann opp i jakt på redusering. 31-åringen gjorde ingen feil alene med Vålerenga-keeperen og sikret 4-1-seier til Brann.