Obama reiser til Dallas etter skyteepisode

USAs president Barack Obama forkorter Europa-oppholdet for å reise til Dallas etter skytingen mot politiet. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
USAs president Barack Obama forkorter Europa-oppholdet for å reise til Dallas etter skytingen mot politiet. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-DPA-AFP): USAs president Barack Obama forlater Europa en dag tidligere for å reise til Dallas etter angrepet mot politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Obama drar til Dallas tidlig neste uke, bekrefter Det hvite hus fredag kveld. Presidenten er til stede under NATO-toppmøtet i Warszawa, som begynte torsdag. Han reiser til Spania etter toppmøtet lørdag, men besøket blir forkortet. Søndag møter han spanske politikere i Madrid og amerikanske soldater i Rota. Besøket i Sevilla blir avlyst, ifølge Det hvite hus.

– Presidenten vil fortsette arbeidet for å samle folket i støtte til våre politibetjenter, sier talsmann Josh Earnest.

Fem politifolk ble skutt og drept under angrepet i sentrum av byen torsdag kveld. Obama sa på en pressekonferanse at han er skrekkslagen over skytingen, og han gjorde det klart at ingenting rettferdiggjør slike angrep. Presidenten har tidligere gjort det klart at det ikke er noen motsetning mellom å støtte politiet og arbeide for å korrigere urettferdigheter i det juridiske systemet. (©NTB)