Mannskapsmangel fører til Norwegian-kanselleringer

Norwegian har for lite mannskap og må kansellere flere avganger midt i ferietiden til mange passasjerer.
Norwegian har for lite mannskap og må kansellere flere avganger midt i ferietiden til mange passasjerer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens tusenvis av nordmenn er i ferd med å starte ferien, fører mannskapsmangel hos Norwegian til at selskapet må kansellere en rekke avganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det rammer de ferierende hardt ettersom det i høysesongen både er vanskelig og dyrt å få booket om og bestilt nye billetter.

Avganger til populære feriedestinasjoner som Bulgaria, Kroatia, Kypros og Spania er kansellert lørdag, både fra Oslo, Værnes og Stavanger, skriver VG.

Ifølge Adresseavisen mottok en familie på åtte så sent som natt til lørdag en SMS fra Norwegian som informerte om at avgangen til Malaga i Spania lørdag ettermiddag var kansellert.

Les også: SAS selger seg helt ut av Widerøe

Også fly til Norge fra blant annet Spania og Italia er innstilt. En rekke innenriksfly er også kansellert.

Pressekontakt Linda Olsen hos Norwegian beklager kanselleringene. Hun opplyser at Norwegian har jobbet med løsninger for disse avgangene, og at SMS-varslingen automatisk blir sendt ut når flygingen blir kansellert i systemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er enig i at det ikke er ideelt å sende slike SMS-er så sent, sier hun.

Ifølge Avinors reiseoversikt har Norwegian innstilt minst 18 avganger til utlandet og innenlands lørdag, melder NRK.

Les også: Norwegian nektet ny flytillatelse i USA

– Vi har funnet ulike alternativer til berørte passasjerer, og noen har valgt å finne egne alternativer. Dessverre er det mange fulle fly både hos oss og andre selskaper i sommerperioden, så alternativet vi kan tilby er dessverre ikke så bra som vi skulle ønske, sier Olsen til NRK. (©NTB)