Quaresma skjøt Portugal til semifinale

Her scorer Portugals Ricardo Quaresma den avgjørende straffen mot Polen i fotball-EM. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Innbytter Ricardo Quaresma sendte Portugal videre i EM for annen cuprunde på rad. Etter Rui Patricios strafferedning knallet han det siste skuddet midt i mål til 5-3-seier over Polen etter at selve kampen endte 1-1.

De to keeperne kastet seg feil vei på de sju første straffesparkene og bommet dermed slik mange av spissene hadde gjort i selve kampen. Da det var Jakub Blaszczykowskis tur til å skyte, kastet Portugals keeper seg rett vei og slo ut.

Cristiano Ronaldo, Renato Sanches, João Moutinho, Nani og Quaresma skjøt Portugal til landets fjerde EM-semifinale på de fem siste mesterskapene. Polen må fortsatt vente på sin aller første.

– Dette gjør vondt, og det vil det gjøre lenge, sa Robert Lewandowski, som scoret for Polen både i kampen og straffesparkkonkurransen.

Lewandowskis ledermål etter 1.40 minutter, det nest raskeste i EM-historien, ble utlignet før pause av 18-årige Renato Sanches som neste sesong blir hans lagkamerat i Bayern München.

Sanchez gjorde en stor kamp og ble for annen gang på rad kåret til kampens spiller.