PU-sjef Kvigne ny topp i Politidirektoratet

NY JOBB:  – Jeg har søkt stillingen fordi dette er en av de mest spennende og utfordrende jobbene i norsk politi. Jeg mener også at jeg har en bakgrunn og kompetanse som gjør meg kvalifisert for stillingen, sa Kristin Kvigneda det ble kjent at hun hadde søkt.
NY JOBB:  – Jeg har søkt stillingen fordi dette er en av de mest spennende og utfordrende jobbene i norsk politi. Jeg mener også at jeg har en bakgrunn og kompetanse som gjør meg kvalifisert for stillingen, sa Kristin Kvigneda det ble kjent at hun hadde søkt. Foto: Politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristin Ottesen Kvigne (51) er ansatt som ny avdelingsdirektør i avdeling for politifag i Politidirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en av de mest spennende og utfordrende jobbene i norsk politi. Jeg mener også at jeg har en bakgrunn og kompetanse som gjør meg kvalifisert for stillingen, sa Kristin Kvigne til ABC Nyheter da det ble kjent at hun hadde søkt i begynnelsen av juni.

Kvigne kommer fra stillingen som sjef i Politiets Utlendingsenhet, en stilling hun har hatt siden 2013. Hun er utdannet jurist, og har vært 16 år i etaten. Hun har solid politiledererfaring og har vært sjef for internasjonal seksjon i POD og fungerende direktør for politifagavedlingen – stillingen hun er ansatt i nå - i ni måneder. Fra 2006 til 2009 var hun i Interpol.

Etter det ABC Nyheter har grunn til å tro, ble Kvigne oppfordret til å søke. POD har fått marsjorde om å ansette flere kvinner fra justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede 8. juni skrev ABC Nyheter at hun trolig ville få stillingen:

PU-sjef blir trolig ny topp i Politidirektoratet

Kun fire på søkerlisten

Det har blåst kraftig rundt flere sjefsansettelser i POD. Ansettelsen av Knut Smedsrud i stillingen som beredskapsdirektør i februar førte til krasse karakteristikker og sterk ordbruk fra både politietaten og det politiske miljøet. Ord som kameraderi, Gutteklubben Grei og gubbevelde preget den påfølgende debatten.

Årsaken var at visepolitimester Marit Fostervold i Trøndelag brått trakk søknaden til ovennevnte stilling etter å ha blitt ringt opp av HR-direktøren i POD.

Det samme opplevde Kristin Kvigne i mai 2013: Også da søkte hun direktørstillingen i Politifagavdelingen, som hun fungerte i. Men trakk søknaden sin rett før innstillingen skulle skrives etter at assisterende politidirektør Vidar Refvik ringte.

Den andre reelle søkeren på listen var assisterende direktør Atle Roll-Matthiesen, som fungerte i stillingen.