KrFs fylkesledere splittet om deltakelse i Pride-parade

KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa (t.v.) og Amal Aden (t.h) i Oslo Pride-parade. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa (t.v.) og Amal Aden (t.h) i Oslo Pride-parade. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire av 14 fylkesledere i KrF mener partileder Knut Arild Hareide ikke burde deltatt i Pride-paraden i Oslo lørdag, skriver avisen Dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

7 av 14 fylkesledere avisa har vært i kontakt med sier at de selv ikke ville deltatt i Pride-paraden.

– Jeg har ingen problemer med å se at homofile har blitt fryktelig dårlig behandlet også i kristne kretser, og at vi trenger en intern samtale om det, men i denne paraden går det halvnakne mennesker gjennom Oslos gater, og det blir spilt mye på sex, sier en fylkesleder til Dagen.

Knut Arild Hareide var den første lederen i partiets historie som deltok i paraden. Flere KrF-ere skal ha meldt seg ut av partiet som følge av dette.

– Det har vært blandede reaksjoner. Det innrømmer jeg. Men de som har forstått min begrunnelse for å være her, opplever jeg å få en veldig støtte fra, sa Hareide til NTB.

Han la ikke skjul på at en del av uttrykksformene i paraden var fremmede for ham.