Tornado tok 51 menneskeliv i Kina

Artikkelen fortsetter under annonsen

51 mennesker omkom da en tornado rammet Jiangsu-provinsen i Kina, ifølge statlige medier i landet. Et stort antall bygninger er ødelagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremværet har kostet 51 mennesker livet etter at tornadoen traff byen Yacheng torsdag. Svært mange skal være skadd, og flere veier er sperret. Ifølge brannvesenet i Jiangsu skal det også ha begynt å hagle.

Sørlige og østlige deler av Kina har de siste ukene opplevd et voldsomt regnvær og flere stormer som har ført til oversvømmelser. Været har ført til store skader og tap av menneskeliv.

I Sentral-Kina har oversvømmelsene krevd 22 liv, og mer enn 197.000 personer har blitt drevet fra sine hjem på grunn av flommen, meldte kinesiske statlige medier tidligere i uken.

Ifølge Kinas visestatsminister Wang Yang opplever Kina et voldsomt uvær på grunn av El Nino, som er et værfenomen som oppstår naturlig med to til syv års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir uvanlig varmt.

Sørlige deler av Kina opplever stormer årlig under monsun-sesongen i mai, juni og juli, men i år har det kommet langt mer regn enn vanlig.