Trump kaller Clinton for en «løgner i verdensklasse»

Artikkelen fortsetter under annonsen

– USAs problemer er det kun jeg som kan løse, fastslår Donald Trump. Samtidig kalte han Hillary Clinton «en løgner i verdensklasse».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump, den antatte republikanske kandidaten i høstens presidentvalg, gikk hardt ut mot Clinton i en tale i hjembyen New York onsdag. Talen, som ble holdt på Trumps eget hotell i New York, ble varslet for to uker siden, men ble utsatt etter massakren i Orlando.

Under talen anklaget Trump både Clinton og hennes ektemann Bill Clinton for å ha misbrukt sin innflytelse i offentlig sektor til egen økonomisk vinning. Han hevdet at Clinton har brukt «hele livet» på å samle inn penger til særinteresser, og at hun har tatt ut et stort utbytte selv.

– Korrupt

– Hun blir rik av å gjøre deg fattig, sa Trump under talen og fremholdt at Clinton «kanskje er den mest korrupte personen som noen gang har vært presidentkandidat».

Kritikken kommer dagen etter at Clinton gikk i strupen på eiendomsmilliardærens økonomiske kompetanse i en tale i delstaten Ohio tirsdag. Hun hevdet økonomer fra alle politiske ideologier er enige om at Trumps planer vil få katastrofale følger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clinton fremstilte forretningsmannen som en bedrager, og anklaget ham for å svindle kunder og andre forretningspartnere.

Bakgrunn: Clinton: – Trump kan kaste USA ut i ny resesjon

Prioriteringer

Under talen kritiserte ikke Trump bare Clinton, han brukte også talen til å skissere noen av sine viktigste prioriteringer dersom han skulle bli president.

Trump snakket blant annet om hva han ønsker å oppnå i løpet av de første hundre dagene i Det hvite hus. Han ønsker blant annet å velge dommere som kan «opprettholde den amerikanske grunnloven», endre innvandringsreglene for å gi «amerikanere en mulighet til å få gode, betalte jobber» og endre skatteregler. I tillegg vil han erstatte president Barack Obamas helsereform med «noe fantastisk», uten at han har en spesifikk plan for dette enda.

Les også: Trump svarer republikanerne som vil dumpe ham