Messi med målrekord mot USA

Måljegeren Lionel Messi i fint driv. Foto: Kevin Jairaj / Reuters / NTB scanpix.
Måljegeren Lionel Messi i fint driv. Foto: Kevin Jairaj / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi (28) scoret sitt landslagsmål nummer 55 da Argentina slo USA 4-0 og dundret inn i finalen i Copa America.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Messis 2-0-scoring gjorde ham historisk i argentinsk fotball. Ingen har scoret flere landslagsmål enn den lille magikeren. Gabriel Batistuta hadde den forrige rekorden med 54 scoringer. Det klarte han på 78 kamper for de lyseblå.

Lionel Messi, som fyller 29 år kommende fredag, har 112 landskamper og har altså scoret i nesten annenhver kamp i snitt. Totalt står Messi med fem scoringer i årets Copa America.

– Dette var det vi håpet og ønsket å oppnå. Vi fortjente dette etter alt det gode arbeidet vi har lagt ned de siste årene, kommenterte Messi overfor nyhetsbyrået AP.

Et tamt USA ble aldri noen målestokk for Argentina i semifinalen. Allerede etter tre minutter satt den første i nota. Ezequiel Lavezzi sendte søramerikanerne foran, og derfra så Argentina seg aldri tilbake foran 70.858 tilskuere på NRG stadion i Houston, Texas.

32 minutter var spilt da Barcelonas Messi gjorde 2-0. Målet kom på et fint frispark, og USAs Brad Guzan hadde ingen mulighet til å redde. Messi hadde også assist på 1-0-scoringen.