557 fotballpøbler pågrepet i Frankrike

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 557 voldelige fotballsupportere er pågrepet så langt i EM, ifølge Frankrikes innenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernard Cazeneuve opplyser mandag at mange av dem fortsatt er i politiets varetekt eller er blitt idømt det han omtaler som svært strenge fengselsstraffer.

21 fotballpøbler er satt i fengsel, mens seks andre har fått betingede fengselsstraffer, ifølge den franske regjeringen. Ytterligere 25 er blitt utvist.

Dagen etter at fotball-EM startet i Frankrike 10. juni, ble over 30 mennesker skadd i sammenstøt mellom engelske og russiske fotballpøbler i Marseille. Siden har supportere fra en rekke deltakerland vært involvert slåsskamper og annet bråk.

Cazeneuve omtaler mandag Marseille som et unntak og sier flere tiltak som siden er iverksatt, har bidratt til å unngå nye voldshandlinger i sentrum av de franske EM-byene.

Beredskapen i Frankrike er fra før skyhøy i kjølvannet av terroraksjonen som kostet 130 menneskeliv i Paris i november i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hovedfokuset er fortsatt terrortrusselen, men vi har som mål å fortsette å mobilisere alle våre styrker og midler, sånn at dette mesterskapet kan gjennomføres på best mulig måte, sier innenriksministeren.

EM avsluttes 10. juli.

Se video: Åpner disiplinærsak etter fotballvold i Marseille

Se video: Brukte tåregass mot engelske supportere