En drept i skuddveksling på sykehus i Rio

Artikkelen fortsetter under annonsen

En pasient ble drept og en sykepleier og en politimann såret i en skuddveksling mellom politi og flere væpnede menn på et sykehus i Rio De Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fem væpnede menn stormet inn på sykehuset for å befri en mistenkt narkobaron som fikk behandling for et skuddsår. 28-åringen var lagt inn på Hospital Souza Aguilar, ett av fem sykehus som anbefales for turister som trenger legehjelp under sommerens OL i millionbyen. Sykehuset ligger i nærheten av Maracana stadion der OLs åpningsseremoni skal holdes.

I tillegg til de fem som stormet inn og hentet den mistenkte 28-åringen, ventet minst 15 væpnede menn utenfor sykehuset. Politimannen som ble skadd i den påfølgende skuddvekslingen, var ikke på jobb.

Etterforskere saumfarer overvåkingsvideoer fra sykehuset, og lederen for delstatens drapsavsnitt sier to av gjerningsmennene er identifisert.

– Det er klart at dette var et nøye planlagt angrep. Det er en handling som ikke skal gå ustraffet hen. Det er uakseptabelt, sier politileder Rivaldo Barbosa.

– Folk i vårt yrke går gjennom ulike erfaringer av denne typen. Takk Gud at jeg ikke ble skadd og at jeg kunne hjelpe kollegaen min. Men vi er sårbare. Jeg, du og hele befolkningen, sier politimann Fabio Melo, som sto vakt utenfor sykehuset.