Israel bevilger 150 nye millioner til bosetninger

Den jødiske bosetningen Tekoa sør for den palestinske byen Betlehem på den okkuperte Vestbredden. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix
Den jødiske bosetningen Tekoa sør for den palestinske byen Betlehem på den okkuperte Vestbredden. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Israel setter av ytterligere 150 millioner kroner til å finansiere israeleres bosetninger på den okkuperte Vestbredden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenssamfunnet regner israelske bosetninger som folkerettsstridige og et stort hinder for fred.

Benjamin Netanyahus regjering bruker sikkerhetshensyn som argument for de nye bevilgningene på rundt 70 millioner shekel. Pengene skal imidlertid fordeles til flere ulike formål i bosetningene på okkupert palestinsk land, deriblant infrastruktur for turismen, idrettsanlegg og kulturarrangementer.

Pengene kommer på toppen av allerede budsjetterte midler på nesten 740 millioner kroner til bosetningene, ifølge avisa Haaretz.

Beslutningen er et «slag i ansiktet for verdenssamfunnet», fastslår Palestinas sjefforhandler Saeb Erekat. USA, EU og en lang rekke andre internasjonale aktører og land har krevd en stans i byggingen av nye bosetninger på okkupert land.

Sentrale medlemmer i Netanyahus regjering, som regnes som den mest høyreorienterte i Israels historie, er imidlertid sterke tilhengere av bosetninger og motstandere av en palestinsk stat.

Les også:

Norskstøttet bosetning skal rives på Vestbredden

Israel planlegger store utvidelser av bosetningene

– Israel konfiskerer store områder på Vestbredden