VG: – Advokat ville sabotere nattklubb i Fredrikstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Amir Mirmotahari (38) ber på et lydopptak VG publiserte torsdag kveld en torpedo om å sabotere åpningen av en nattklubb i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdraget skulle angivelig utføres med røykbomber, brannslukningsapparat og tamponger i toalettet. Klubben det er snakk om, ligger på brygga i Fredrikstad og er konkurrent til en nattklubb eid av Mirmotaharis og hans kones eiendomsselskap.

I lydopptaket VG har publisert , blir det blant annet foreslått å ødelegge teknisk utstyr i forkant av åpningen.

– Hvis vi hadde klart å ødelegge en del her inne, så ville de måtte utsette den, ikke sant. Da mister de én helg. Det pådrar jo dem kostnader, og det er bra, ikke sant? sier Mirmotahari på opptaket.

Les også: Advokat anklages for å planlegge kidnapping

Advokaten foreslår å slå til mot åpningsfesten, utløse brannalarmen og starte sprinkleranlegget.

– Hvis du går inn på dassen, for eksempel, med en lighter: Phooow! Da går det, ikke sant? Det vil jo være tjukt av mennesker, de må slå av anlegget, de må tømme lokalet, ikke sant? Og da ødelegger vi jo åpningsfesten deres lite grann, sier Mirmotahari.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mirmotahari mener opptaket der han diskuterer sabotasjen er tatt ut av sin sammenheng, men bekrefter at det er han som snakker med torpedoen.

– Jeg har bare jattet med ham for å holde ham varm, sier han.

Mirmotaharis fraseparerte kone og forretningspartner Racha Maktabi sier til VG at hun ikke visste noe om samtalen med torpedoen.