Forsvarere: – Pistorius er psykisk nedbrutt

Oscar Pistorius i retten. Straffeutmålingen har startet, og den amputerte, tidligere OL-deltakeren risikerer minimum 15 års fengsel etter drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Themba Hadebe/Pool
Oscar Pistorius i retten. Straffeutmålingen har startet, og den amputerte, tidligere OL-deltakeren risikerer minimum 15 års fengsel etter drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Themba Hadebe/Pool Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oscar Pistorius, som tidligere er dømt til fem års fengsel for drapet på sin kjæreste, har store psykiske problemer og bør innlegges på sykehus i stedet for å sitte i fengsel, mener hans forsvarere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye runden med rettsmøter i Pistorius-saken startet i Pretoria i Sør-Afrika mandag og er ventet å vare fram til fredag, da det skal avsies en dom. Denne gangen har forsvarerne blant annet kalt inn en psykolog, som under rettssakens første dag fastslo at Pistorius sliter med depresjon og posttraumatisk stress og er «ganske syk».

Les også: Sør-Afrikas øverste domstol avviser Pistorius-anke

Påtalemyndigheten mener på sin side at Pistorius må dømmes til en lang fengselsstraff etter at han skjøt og drepte sin kjæreste Reeva Steenkamp mens hun var på badet i 2013. Han sto selv på utsiden av døra og har hele tiden hevdet at han trodde han skjøt mot en innbruddstyv.

Drapsdommen på fem års fengsel ble i fjor satt til side av høyesterett, som mente han måtte tiltales for forsettlig drap, ikke uaktsomt drap, noe som innebærer en dom på minimum 15 års fengsel, såfremt det ikke finnes formildende omstendigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Oscar Pistorius kjent skyldig i forsettlig drap

Pistorius sitter nå i husarrest etter å ha sonet ett år av den forrige dommen. Årsaken er at han er innvilget løslatelse mot kausjon.

Før dette, i den første rettsrunden, ble han frikjent for overlagt drap, og det er nå den samme dommeren som frikjente ham, som skal dømme ham igjen.