Krekar mener han er utsatt for politisk spill

Mulla Krekar
Mulla Krekar
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulla Krekar mener et politisk spill ligger bak begjæringen om utlevering til Italia, sier hans forsvarer Brynjar Meling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag behandler Oslo tingrett utleveringsbegjæringen fra italiensk politi mot mulla Krekar. Italia har siktet mulla Krekar for terrorplanlegging og mener han siden 2011 har ledet oppbyggingen av en islamistisk fundamentalistisk organisasjon, Rawt, som skal ha planlagt terrorvirksomhet i Europa og Midtøsten.

Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier han ser for seg at det blir en lang prosess med ankemuligheter helt til Høyesterett.

Les også: Krekar-venn mister dansk statsborgerskap

– Til slutt er det opp til departementet og aller sist Kongen i statsråd å bestemme om utlevering skal skje, påpeker han.

Ifølge Meling er det dokumentert at flere fra den politiske ledelsen har vært i Italia. Mulla Krekar mener selv at det er et element av politisk spill i bildet, sier advokaten.

– Og det har han all grunn til. Man trenger ikke å være veldig konspiratorisk for å forstå at han tillater seg å tenke slik når han har vært gjennom fire regjeringer som alle har vært veldig hissige på grøten for å få ham ut, sier Meling.

Ifølge ham er det heller ikke tilstrekkelige garantier for at Krekar ikke vil bli utlevert videre til Irak, samtidig som det er uklart hvorfor saken ikke kan føres i Norge.

Les også: Krekar frifunnet for trusler