To tiltalt etter drap på norsk kvinne i Berlin

Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn er nå tiltalt etter drapet på norske Lene Sand i Berlin i fjor sommer. En chilensk mann er tiltalt for drapet, en kamerat er tiltalt for å ha hjulpet til med å frakte den døde bort i en koffert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to må møte i retten i høst, trolig i august eller september, skriver Aftenposten.

Lene Sand (36) fra Mandal var på besøk i Berlin da hun ble drept i begynnelsen av juni i fjor. Politiet mener chileneren (39) drepte henne med kniv i et kunstgalleri natten mellom 2. og 3. juni. En kamerat av 39-åringen skal også ha vært til stede. Ifølge Aftenposten skal den døde kvinnen ha ligget i et siderom i galleriet imellom fem og ti dager, mens publikum besøkte kunstutstillingen der. De to mennene skal i mellomtiden ha malt veggene som var tilsølt av blod, for å skjule spor.

Chilenere ble pågrepet i Mexico i august i fjor og utlevert til Tyskland i mars i år. Kameraten hans er tiltalt for bistand etter drapet. Politiet mener de to mennene la liket i en trillekoffert som ble fraktet gjennom byen med T-banen. Så ble kofferten forsøkt senket i elva Spree, der den ble funnet av forbipasserende etter noen dager.

Bistandsadvokaten til Lene Sands familie, Patrick Lundevall-Unger, sier til Aftenposten at drapet har vært en enorm belastning for familien, men at flere pårørende planlegger å være til stede under rettssaken til høsten.