Mangois du lager selv – UTEN ismaskin

Mangois smaker like godt som den ser ut! Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no
Mangois smaker like godt som den ser ut! Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solskinns-is med mango og vanilje

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå smiler solen, og varmen har virkelig lagt seg over landet!

Og hva er det vi har aller mest lyst på når det er varmt? Jo, is! Is i alle former og fasonger, og ikke minst smaker.

Her kommer en helt nydelig søt og fruktig is med ekte vanilje, og masse saftig mango. Perfekt til å nyte i solskinnet, eller til å lokke frem litt varme minner når sommerens regnbyger bytter plass med solen.

Ismaskin eller ei, så lenge du har plass i fryseren kan du lage denne isen!

Les også: Slik lager du god pinneis


Solskinns-Is med Mango og Vanilje!

Søt og fruktig is med smak av vanilje og mango, pluss en rippel av ekstra mye saftig mango! Virkelig en is sommeren verdig, og du trenger ingen ismaskin for å lage den! Oppskriften er nok til ca. 1 liter iskrem.

Ingredienser:

  • 5 stk eggeplommer, store
  • 250 g hvitt sukker (gjerne mindre om du liker det mindre søtt)
  • 2 ts ekte vaniljepulver eller vanilje ekstrakt
  • 300 g mangopuré
  • 3,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til en jevn masse og sett til side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pisk kremfløten stiv og bland inn i eggeplommemiksen.

Rør inn halvparten av mangopuréen og overfør til boksen du skal fryse isen i. Dette kan være en kakeboks, en brødform, eller en plastboks.

Les også: Desserten som gjør alle blide

(Saken fortsetter under)

Mango er en smak som gjør seg meget godt i iskremform. Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Fordél resten av mangopuréen i flekker over iskrembasen. Sett i fryseren.

Frys iskremblandingen i 2-3 timer, rør med en slikkepott, eller en stor skje 2-3 ganger i timen. På denne måten blir isen mer kremete, og du får en fin swirl av mango gjennom isen. Jo mer du rører, jo mindre iskrystaller former seg, og jo mer av mangopuréen blir blandet inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du iskremmaskin kjører du iskrembasen i maskinen til den er kremete og frosset, og rører så inn resten av mangopuréen for hånd før du fordeler i iskrembokser og fryser.

* Mangopuré kan du enkelt lage selv ved å skrelle mango, dele i biter og kjøre i blender, eller mose med stavmikser. Du kan også finne mangopuré på boks i matvarebutikk, da står det gjerne sammen med indiske matvarer.


Les også:

Glutenfri frokostblanding

Nydelig nektarinpai med hint av vanilje

Party cookies med popcorn og non-stop

Saken er opprinnelig et logginnlegg skrevet av Marie H. Roald fra The Vanilla Monologues og publisert på Klikk.no