Høgmos «hva-hvis-gruppe»

Ungarns debutant Laszlo Kleinheisler kastet seg i armene på landslagssjef Bernd Storck etter vinnermålet på Ullevaal i fjor. Per-Mathias Høgmo (bak, på benken) traff ikke med sine valg og tenker sikkert «hva hvis ...» når Ungarn spiller EM. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
Ungarns debutant Laszlo Kleinheisler kastet seg i armene på landslagssjef Bernd Storck etter vinnermålet på Ullevaal i fjor. Per-Mathias Høgmo (bak, på benken) traff ikke med sine valg og tenker sikkert «hva hvis ...» når Ungarn spiller EM. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Per-Mathias Høgmo følger EM-kampene i gruppe F, vil det være vanskelig ikke å tenke tankene «hva hvis» eller «om bare ...».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var jubel i Norge da Ungarn ble trukket som motstander i EM-kvalifiseringens treeromspill, men noen uker senere var gleden vendt til fortvilelse etter at det ble tap både hjemme og borte mot en nasjon Norge hadde slått lett i alle lagenes siste møter.

Ungarns landslagssjef Bernd Storck gjorde et dristig laguttak på Ullevaal og traff blink da debutanten Laszlo Kleinheisler ble matchvinner. Høgmo var enda dristigere i Budapest og måtte konstatere at det ble skivebom.

Derfor er det Ungarn som får prøve seg i sitt første sluttspill på 30 år, mens Norges sluttspilltørke passerer 16 år.

Blant magyarenes motstandere i gruppe F er Portugal og Island, to av de tre lagene Norge møtte i det Høgmo har omtalt som Norges «mini-EM».

Et norsk lag med mye nytt, og uten flere av sine største profiler, kom til kort i Portugal og tapte 0-3 før det var klasseforskjell i norsk favør i 3-2-seieren mot Island. (©NTB)