USA: – India tar sikte på å godkjenne Parisavtalen i år

Barack Obama (t.h.) og den indiske statsministeren Narendra Modi i Det hvite hus i Washington tirsdag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
Barack Obama (t.h.) og den indiske statsministeren Narendra Modi i Det hvite hus i Washington tirsdag. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AP): India vil forsøke å formelt godkjenne Parisavtalen i år, opplyser Det hvite hus etter et møte mellom Barack Obama og den indiske statsministeren Narendra Modi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederne for verdens to største demokratier møttes i den amerikanske hovedstaden Washington tirsdag. De drøftet en rekke ulike politiske saker, blant dem klimaendringene.

I likhet med USA vil India forsøke å formelt godkjenne klimaavtalen fra Paris i løpet av året, opplyste en tjenestemann i Det hvite hus etter samtalene. Begge landene har allerede undertegnet avtalen.

Indias utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar sa at juridiske spørsmål må avklares, men at regjeringen undersøker muligheter for å få avtalen godkjent raskt.

Hurtig indisk godkjenning vil øke sjansene for at Parisavtalen raskt kan tre i kraft. Både Obama og lederne i en rekke andre land er opptatt av å få avtalen opp og gå så snart som mulig.

Én av årsakene er det amerikanske presidentvalget til høsten. Donald Trump blir etter alt å dømme Republikanernes kandidat, og han har lovet å forsøke å oppheve avtalen. (©NTB)