Slottet skrev skrytetale om kronprinsessen for biblioteksjef

Kronprinsesse Mette-Marit ankommer Gol i forbindelse med Litteraturtoget torsdag kveld. Velkomsttalen hun fikk fra stedets bibliotekar viser seg å ha vært skrevet av slottets egen kommunikasjonsavdeling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit ankommer Gol i forbindelse med Litteraturtoget torsdag kveld. Velkomsttalen hun fikk fra stedets bibliotekar viser seg å ha vært skrevet av slottets egen kommunikasjonsavdeling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da kronprinsesse Mette-Marit ble ønsket velkommen på det lokale biblioteket på Gol sist torsdag, holdt biblioteksjefen en rosende tale om kronprinsessen. Talen var skrevet av slottets egne folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt utrolig. Dette er så fjernt at jeg ikke kan forstå at det er riktig, sier kongehusekspert og medieforsker Carl-Erik Grimstad til Dagbladet.

Talen ble laget i forbindelse med kronprinsesse Mette-Marits reise med det såkalte litteraturtoget på Bergensbanen før helgen.

Les også: – Jeg klarer ikke å se hva kronprinsessen skal tilføre norsk litteratur

Ett av stoppene var på Gol, der den konstituerte biblioteksjefen skulle holde en velkomsttale, noe hun ikke var helt komfortabel med.

– Jeg er ikke vant med kongebesøk, det er jo ikke helt dagligdags. Det var en på slottet som tilbød meg å sende noen tips, og jeg fikk en liten velkomsttale jeg kunne bruke, sier konstituert biblioteksjef Karen Bjørge til avisen.

Les også:

Les også: Prins Sverre Magnus (10) fikk foreldrene til å le

Kommunikasjonssjef på slottet, Marianne Hagen, opplyser til Dagbladet at de tilbød seg å lage et forslag til biblioteksjefen basert på hva som pleier å bli sagt i slike taler.