Økonom: – Umulig å bygge seg ut av boligkrisen

Om det bygges flere boliger vil mange av dem bli kjøpt av gjeldfrie 50-åringer med millioner på bok, tror sjeføkonom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Om det bygges flere boliger vil mange av dem bli kjøpt av gjeldfrie 50-åringer med millioner på bok, tror sjeføkonom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke mulig å bygge seg ut av boligkrisen så lenge renten er lav, sier sjeføkonomen i Norsk familieøkonomi til Dagsavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo har boligprisene steget 12,8 prosent det siste året.

Reid Krohn-Pettersen i Norsk Familieøkonomi sier til Dagsavisen at boligprisene vil fortsette å stige, ikke minst i Oslo, selv ved mer boligbygging.

– Mange av de nye boligene vil bli kjøpt av gjeldfrie 50-åringer med millioner på bok, tror han.

– De får en mye bedre avkastning på pengene sine ved å kjøpe boliger de kan leie ut, enn ved å la pengene bli stående i banken, når rentene er så lave som nå. I Oslo blir nær en tredel av boligene solgt til spekulanter. Det er også mange rike mammaer og pappaer som kjøper bolig til barna, sier Krohn-Pettersen.

Les også: Pessimismen råder blant nordmenn

På landsbasis er det om lag 300.000 sekundærboliger, boliger som eies av andre enn dem som bor i dem, viser tidligere anslag. De nyeste tallene for Oslo, som er for 2014, viser at det er 61.525 sekundærboliger i hovedstaden, får Dagsavisen opplyst fra skatteetaten.