Prince døde av overdose opiater

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser at Prince døde av en overdose opiater. Artisten ble funnet død i sitt hjem uten Minneapolis i april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nyhetsbyrået AP som har snakket med en politibetjent med nær kjennskap til etterforskningen. Vedkommende uttaler seg anonymt fordi han ikke har lov til å snakke med mediene.

Det er prøvesvar som bekrefter at en overdose er dødsårsaken, ifølge kilden. Opioider er en betegnelse på legemidler med morfinlignende effekt.

Den 57 år gamle sangeren Prince ble funnet død i heisen i sitt hjem i delstaten Minnesota 21. april. Dødsfallet etterforskes av både sheriffen i Carver County, statsadvokaten i Minnesota og det amerikanske narkotikapolitiet.

Etterforskerne har undersøkt hvorvidt musikklegenden døde av en overdose, og om dødsfallet kan være knyttet til medisiner han fikk resept på i ukene før han døde.

Leger

Blant annet har politiet avhørt en lege som skrev ut resept på legemidler til Prince kort tid før dødsfallet. Hva slags legemiddel det er snakk om, er ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av Princes plutselige dødsfall, har det vært spekulert rundt årsaken, men sterkest er mistanken om at dødsfallet var knyttet til bruk av opioider.

Prince var veganer og kjent for å ha en sunn livsstil, og vennene hans sier de aldri så noe tegn til at han brukte narkotika. Men i ettertid har det kommet fram at musikeren slet med helseproblemer som han holdt skjult for offentligheten.

Nødlanding

En knapp uke før 57-åringen døde, måtte Princes fly nødlande i Moline i Illinois. Årsaken var at artisten trengte legehjelp på vei hjem fra en konsert i Atlanta – ifølge hans medarbeidere som følge av influensa. Etter landing skal helsepersonell ha gitt ham en injeksjon med legemiddelet Narcan som brukes ved mistanke om overdose av opioider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

APs kilde bekrefter torsdag at ambulansepersonell ga Prince legemiddelet da han ble funnet bevisstløs på flyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter holdt Prince en konsert og forsikret fansen om at formen var fin.

100 millioner plater

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982, og han har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet sju Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.

Artisten var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia, som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg. Prince ble 57 år gammel.