Fire friske nyheter fra Fredrikstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har testet det aller ferskeste ølet fra Nøisom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryggeriet Nøisom satser friskt i sommer og kommer med hele fire nyheter, hvor tre finnes i butikkene og et på vinmonopolet. Med smakstilsetninger som chili, epler og bringebær – og øl som spenner fra mørk stout til lys saison så burde det være noe for de fleste her.

Bryggeriet, som ligger i Fredrikstad, har hatt fokus på butikkmarkedet og har i dag et imponerende utvalg av sorter i butikkstyrke. Med betydelig innpass i butikksegmentet har de i løpet av et år fordoblet omsetningen sin fra 4,8 millioner til over 10 millioner. Dette burde tyde på at ølet faller i smak hos forbrukerne.

Les også: Sommerlig smak av øl

Nøisom Eplekjekk Saison

Dette ølet er, som navnet tilsier, brygget med eplemosten ”Rød Aroma” fra Dyre Gård. Denne eplemosten ble en av vinnerne i Det Norsk Måltid i fjor. Ølet er gult/oransje i fargen og er litt tåkete. Det har et kremete og fyldig skum som holder lenge. Dufter av epler, honning og litt vanilje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smaken er frisk og fruktig med litt sødme fra maltet og et fint syrlig preg i ettersmaken. Det balanserte innholdet av eple medfører at ølet ikke får det typiske siderpreget, men fremstår som et øl.

Nøisom Eplekjekk Saison passer godt til salater og skalldyr – eller som en forfriskning.
Nøisom Eplekjekk Saison – Alkohol 5,8 % – 0,5 l – kr. 73,-

Les også: Fire fabelaktige fristelser

Nøisom Belgisk

Belgisk øl i butikkstyrke er en utfordring. Det de fleste av oss forbinder med et belgisk øl er betydelig sterkere enn 4,7 %, selv om det selvsagt finnes alkoholsvake øl i Belgia også.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette ølet er gyllent med hvitt skum som faller litt kjapt. Duften er god og preget av honning, pomerans, kjeks og litt blomster. Smaken har toner av kjeks, sitrus og et behagelig sødmenivå.

Nøisom belgisk er et godt balansert og behagelig øl, men i forhold til stilen oppleves det som litt vandig. Man forventer litt mer trøkk av et belgisk øl, noe som nok ikke lar seg gjøre i et øl på kun 4,7 %.
Nøisom Belgisk – Alkohol 4,7 % - 0,5 l - Butikkøl

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:

Nøisom Solstikk APA

Med Solstikk satser Nøisom på at stilen Amerikansk Pale Ale skal passe til solsvidde ølhunder. Med friskheten og humlepreget i denne stilen skulle alt ligge til rette for en ypperlig tørsteslukker.

Solstikk er gyllen, litt uklar og har et flott kritthvitt skum som holder seg lenge. Duften er preget av eng, appelsin, sitrus og et hint av gjær. Frisk på smak med mye sitrus og en middels fylde. Litt syre og kledelig bitterhet i avslutningen.

Dette er et friskt sommerøl som passer både til forfriskning og til grillmaten.
Nøisom Solstikk APA – Alkohol 4,7 % - 0,5 l – Butikkøl
Les også: Fem knallgode øl

Nøisom Bringebær og Chili Stout

Et øl med smak av bringebær og chili kan kanskje virke noe skremmende. Men blanding mellom det mørke stout-ølet og chili er ikke så uvanlig som det kanskje høres ut. Så er jo spørsmålet om bringebær på toppen av et såpass smaksrikt øl blir for mye av det gode?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fargen er dyp mørk/sort og ølet har et voldsomt lysebrunt skum. Duften er preget av bringebær, røyk, lakris og sjokolade. Smaken bærer tydelig preg av bringebær. Du finner også kaffe, lakris, sjokolade og et fint stikk av chili i avslutningen. En krydrete og fruktig stout med sjarme.

Prøv denne til kraftige kjøttretter eller ved siden av sjokolade. Dette ølet kunne med fordel ha hatt en litt sterkere storbror.
Nøisom Bringebær og Chili Stout – Alkohol 4,7 % - 0,5 l - Butikkøl

Les også:

5.000 år gammelt spor etter øl funnet i Kina

Genialt eller galskap fra Nøgne Ø?

Du serverer vel ikke ølet for kaldt?

Den billige cavaen er faktisk et veldig godt valg!

Fem knallgode roséviner