NVE vil ha dyrere strøm på ettermiddagen

Om NVE får det som de vil, blir det dyrere å bruke strøm når alle andre gjør det. Foto: Erik Johansen / Scanpix
Om NVE får det som de vil, blir det dyrere å bruke strøm når alle andre gjør det. Foto: Erik Johansen / Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil gjøre det dyrere å bruke strøm under strømtoppene på morgenen og ettermiddagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NVE vil ha dyrere strøm når alle andre bruker strøm og rimeligere strøm når strømforbruket er lavt. Endringen kan tre i kraft fra 2019, melder NRK.

Bakgrunnen er at nettselskapene står overfor store investeringer for å modernisere og digitalisere strømnettet. Dette vil føre til økt nettleie i årene som kommer.

– Vi ønsker at nettleien, som utgjør en stor del av folks strømregning, skal utformes slik at det lønner seg å flytte forbruk fra perioder hvor strømnettet høyt utnyttet, til perioder med mindre belastning, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud til NRK.

For å få bukt med strømtoppene anbefaler NVE blant annet at folk bruker strøm om natten.

– Vi har blant annet sett at mange lader elbilene sine om ettermiddagen. Etter hvert som mange får elbil, blir det stadig viktigere at flere lader på andre tidspunkter, slik at toppen i strømforbruket hver ettermiddag dempes, sier Sanderud.