Politiet tok inn 50 kilo hasj i Betew-etterforskning

Metkel Betew, her i 2005 under rettssaken etter Nokas-ranet, er siktet for blant annet narkotikaforbrytelser.
Metkel Betew, her i 2005 under rettssaken etter Nokas-ranet, er siktet for blant annet narkotikaforbrytelser. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I etterforskningen av en narkoliga politiet mener ble ledet av Metkel Betew, fikk politiagenter tillatelse til å innføre 50 kilo hasj. Stoffet endte med å bli solgt i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG får opplyst at politiet på forhånd fikk tillatelse til å bryte narkotikaloven.

– Jeg kan bekrefte situasjonen, og den er begrunnet i en taktisk vurdering fra politiets side for å unngå å blottstille politiets innsats. Jeg minner om at dette var en langvarig, komplisert og omfattende sak hvor det foreligger meget alvorlige siktelser, sier Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Les også: Betew sier kontakten med straffedømte var uskyldig

Ingen kommentar til salget

Ifølge VG var hasjen fordelt på fire bager. Den skal ha blitt lagt i et depot og solgt på det illegale markedet i Oslo. På spørsmål om hva politiet tenker om dette svarer Einar Aas slik:

– Det har jeg ingen kommentar til utover at vi hele tiden vurderte forholdsmessighet.

Les også: Vil ha Betew tilbake på forvaringsdom

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ha Betew bak murene

37 år gamle Metkel Betew ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år for Nokas-ranet i Stavanger i 2004. Han ble løslatt i oktober 2014 etter en avgjørelse i Høyesterett, men pågrepet i august 2015, siktet for alvorlige narkotikaforbrytelser, ransforbund og drapsforbund.

Statsadvokatene i Rogaland mener Betew har brutt vilkårene for prøveløslatelsen fra forvaring og vil ha ham gjeninnsatt i fengsel for å sone resten av forvaringen.