Minst 45 drept av selvmordsbombere i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 45 mennesker er drept og over 60 er såret av to selvmordsbombere i havnebyen Aden i Jemen, opplyser sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene av selvmordsbomberne utløste en bilbombe utenfor et av regjeringshærens rekrutteringskontor i Khormaksar-distriktet.

Minst 20 rekrutter som sto og ventet utenfor kontoret ble drept i eksplosjonen, som skjedde i området der president Abedrabbo Mansour Hadi og hans regjering har søkt tilflukt etter å ha blitt fordrevet fra hovedstaden Sana av Houthi-militsen.

Kort tid etter det første angrepet slo en annen selvmordsbomber til mot en gruppe rekrutter som sto og ventet utenfor boligen til en høytstående offiser i regjeringshæren. Minst 25 ble drept i dette angrepet, opplyser sikkerhetskilder.

I forrige uke ble over 41 politirekrutter drept av en selvmordsbomber i havnebyen Mukalla sørøst i Jemen. Også der tok selvmordsbomberen oppstilling i køen av rekrutter.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet i Mukalla, som inntil nylig ble kontrollert av militante islamister med bånd til al-Qaida.

Byen, som har 200.000 innbyggere, ble gjenerobret av regjeringsvennlige styrker med støtte fra Saudi-Arabia i april.

Les også: 25 politirekrutter drept i Jemen