Ytterliggående høyrepopulist kan bli president i Østerrike

Den ytterliggående høyrekandidaten Norbert Hofer kan bli president i Østerrike. Foto: Leonhard Fogger / Reuters / NTB scanpix.
Den ytterliggående høyrekandidaten Norbert Hofer kan bli president i Østerrike. Foto: Leonhard Fogger / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wien (NTB-AFP-AP): Norbert Hofer ligger an til å bli den første presidenten fra ytterste høyre i Vest-Europa. Den 45 år gamle våpenentusiasten er skeptisk til EU og kritisk til innvandring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Østerrikerne søndag går til urnene for 2. valgomgang i presidentvalget, er Hofer den klare favoritten. Valget står mellom ham og 72 år gamle Van der Bellen, som er professor i økonomi og støttes av det Grønne partiet.

Hofer, som tilhører det innvandringskritiske partiet Frihetspartiet FPÖ, vant første valgomgang med 35 prosent av stemmene.

Vanligvis vekker valgene i Østerrike begrenset interesse fra verden utenfor, men denne gangen følger hele Europa med på hva som skjer i det sentraleuropeiske landet.

Dersom Hofer blir valgt til president, blir det nok et håndfast bevis på framgangen til euroskeptiske- og anti-etablissement-partier i EU. Mange regner det som et varsel på hva som kan skje i resten av Europa. (©NTB)