Van Gaal gruer seg til å skuffe spillerne

Louis van Gaal og hans Manchester United er klare for FA-cupfinalen mot Crystal Palace lørdag.
Louis van Gaal og hans Manchester United er klare for FA-cupfinalen mot Crystal Palace lørdag. Foto: Carl Recine / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Louis van Gaal innser at Manchester United står tomhendt igjen uten finaleseier mot Crystal Palace i FA-cupen, men gruer seg mest til å velge de elleve som skal få sjansen på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United ble slått ut allerede i gruppespillet på første forsøk i mesterligaen med Van Gaal som manager. Laget må nøye seg med europaligaen neste sesong etter 5.-plassen bak byrival Manchester City.

Plasteret på såret kan være en sårt etterlengtet triumf i FA-cupen. Sist gang Manchester United var i finalen (2007), ble det 0-1-tap for Chelsea. Forrige gang laget ble cupmester, var mot Millwall i 2004.

– Umulig å spå finaler

Lørdagens FA-cupfinale er også det nærmeste klubben har vært å vinne et trofé siden Sir Alex Ferguson ga seg i 2013.

– For meg er det ikke det som er det mest interessante, sier Van Gaal.

– Det mest interessante er at vi er i stand til å vinne noe. Vi er veldig nær, men har ingenting hvis vi ikke vinner. Det er alltid umulig å spå finaler, sa Van Gaal og nevnte europaligafinalen mellom Liverpool og Sevilla som eksempel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukt 35 spillere

Selv om det har vært en skuffende sesong i den røde delen av Manchester, mener imidlertid Van Gaal at han har et luksusproblem når finalelaget skal tas ut.

Nederlenderen har benyttet seg av til sammen 35 forskjellige spillere denne sesongen, 24 av dem på veien til Wembley.

– Jeg må skuffe ni spillere. Det er det verste med jobben. Du jobber med 27 mann hele året. Alle gjør sitt aller beste hver eneste dag, og så må du si til noen av dem at de ikke skal spille. Det er noe jeg må si til hver og en av dem individuelt, og det er ikke noe hyggelig, sier Van Gaal.

Matteo Darmian, Marcos Rojo og Morgan Schneiderlin er tilgjengelige for Van Gaal etter skader, mens Timothy Fosu-Mensah og Adnan Januzaj regnes som usikre. I tillegg er Marouane Fellaini tilbake fra karantene. Bastian Schweinsteiger mister resten av sesongen.