Svenskene har funnet «den siste nordmannen»

SVERIGEPIONER: 48 år gamle May-Britt Jenssveen fra Lillesand skal på oppdagelsesferd i Sverige.
SVERIGEPIONER: 48 år gamle May-Britt Jenssveen fra Lillesand skal på oppdagelsesferd i Sverige.
Artikkelen fortsetter under annonsen

May-Britt Jenssveen fra Lillesand har aldri før besøkt Sverige. Nå skal hun gjøres stas på av svenskene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en reiselivsundersøkelse av VisitSweden er det to prosent av den norske, voksne befolkningen som aldri har vært i Sverige, men som har lyst til å oppleve nabolandet for første gang.

I april etterlyste dermed VisitSweden disse to prosentene, og inviterte til en spektakulær svensketur.

Les også: Svenskene jakter på «den siste nordmannen»

Fant den riktige personen

Svenskene fikk mange søknader, og har nå funnet personen som skal få oppleve det beste Sverige har å by på. 48 år gamle May-Britt Jenssveen fra Lillesand skal legge ut på det som beskrives som en eventyrlig reise i Sverige. Hun skal dermed ta igjen det tapte på vegne av alle nordmenn som aldri har satt sin fot i nabolandet.

– Jeg gleder meg veldig, og ser spesielt frem til å besøke Stockholm. Det er litt flaut og pinlig å aldri ha vært i Sverige. Jeg har bodd i både USA og Sveits, vært i Japan, Sør-Korea, Karibia og de fleste land i Europa, men aldri krysset svenskegrensa. Endelig skal jeg kunne nikke gjenkjennende når venner og kolleger snakker om den svenske skjærgården, sier May-Britt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Stockholm må gjerne kalle seg «Skandinavias hovedstad»

Skal behandles som en dronning

Opplevelsen starter den 25. mai. Da blir det rød løper på hotellgalla, middager på de beste restaurantene og et møte med det svenske fotballandslaget.

May-Britt får til og med fornøyelsesparken Liseberg for seg selv, samt kjøreturer med de flotteste svenske bilene. Det blir også fine turer ut i skjærgården utenfor byene.

Arbeider for å gi flere muligheten

Sveriges ambassadør til Norge, Axel Wernhoff, og den svenske turistsjefen i Norge, Thomas Johansson, har signert en nullvisjon der de forplikter seg til å jobbe for at alle nordmenn som ønsker å besøke Sverige skal få dra. VIP-turen til May-Britt Jenssveen markerer at dette arbeidet nå er i gang.

– Ingen skal være uten et Sverigebesøk. Ved å la May-Britt representere alle dem som gjerne vil, men aldri har kommet seg til Sverige, vil vi formidle at Sverige ønsker alle nordmenn velkommen. Alle er invitert, sier Axel Wernhoff.

Les også: Brødrene Løvehjerte kommer til live