Minst 11 døde etter flom og jordskred på Sri Lanka

Mens noen leker i flomvannet, har nedbør, oversvømmelser og jordskred kostet flere mennesker livet på Sri Lanka. Foto: Dinuka Liyanawatte / Reuters / NTB scanpix
Mens noen leker i flomvannet, har nedbør, oversvømmelser og jordskred kostet flere mennesker livet på Sri Lanka. Foto: Dinuka Liyanawatte / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst elleve mennesker omkom etter kraftig regn og oversvømmelser på Sri Lanka. Tre landsbyer ble begravd under et jordskred tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sri Lankas Røde Kors opplyser på Twitter at over 200 familier er savnet etter jordskredet sentralt i landet. Tirsdag ble en kvinne og to barn funnet omkommet i et jordskred, men det er ikke klart om dette var det samme skredet. I tillegg har flere hundre tusen måtte forlate hus og hjem etter kraftig regnvær som har satt enkelte områder under vann i flere dager.

– Over 200.000 personer har måttet flyte fra oversvømmelsene og tas vare på i velferdssentre, sier talsmann Pradeep Kodippili ved landets krisehåndteringssenter.

I distriktet Kilinochi nord i landet falt det 373 millimeter regn i løpet av ett døgn fram til tirsdag morgen. Det tilsvarer en firedel av årsnedbøren i regionen. Ifølge meteorologene kan det kraftige regnet fortsette fram til onsdag.

Regjeringen har sendt ut soldater for å evakuerer folk som bor i skråninger eller flomrammede områder, og marinen og luftforsvaret bistår også hjelpearbeidet.