Southampton til europaligaen

Graziano Pellè feirer målet sitt mot Crystal Palace. Foto: Paul Childs (Reuters/NTB scanpix)

Southampton knuste FA-cupfinalist Crystal Palace 4-1 og er klare for neste sesongs europaliga.

I sesongens siste kamp på St. Mary's hadde Sadio Mané og Graziano Pellé sendt Southampton opp i 2-0 etter en drøy time, før Jason Puncheon reduserte et par minutter senere. Ryan Bertrand og Steven Davis la på til 4-1 i løpet av det siste kvarteret.

Dersom Manchester United tar poeng i den utsatte kampen mot Bournemouth, går laget forbi Southampton og tar femteplassen som gir gruppespill i europaligaen. Ronald Koemans mannskap er uansett sikret sjetteplassen som gir kvalifisering til europacupen neste sesong.

Southampton kom inn i tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen denne sesongen, men ble slått ut i playoff av danske Midtjylland.

Før siste serierunde hadde West Ham europacupplassen i sine egne hender, men 1-2-tapet for Stoke på Britannia Stadium gjør at London-laget må klare seg med en syvendeplass.

West Ham tok ledelsen med Antonio etter 23 minutter, men to scoringer i annen omgang av Giannelli Imbula og Mame Biram Diouf sørget for hjemmeseier. Stoke ender på 9.-plass i Premier League med 51 poeng.