Demonstrasjoner mot midlertidig president i Haiti

Tusenvis av demonstranter viste sin misnøye i Haitis hovedstad Port-au-Prince lørdag mot den midlertidig innsatte presidenten og krevde hans avgang. Her demonstrerer en tilhenger av presidentkandidaten Jovenel Moise, også kjent som «bananmannen», i Port-au-Prince i april.
Foto: Andres Martinez Casares / Reuters / NTB scanpix
Tusenvis av demonstranter viste sin misnøye i Haitis hovedstad Port-au-Prince lørdag mot den midlertidig innsatte presidenten og krevde hans avgang. Her demonstrerer en tilhenger av presidentkandidaten Jovenel Moise, også kjent som «bananmannen», i Port-au-Prince i april. Foto: Andres Martinez Casares / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Port-au-Prince (NTB-AP): Tusenvis av demonstranter viste sin misnøye i Haitis hovedstad Port-au-Prince lørdag mot den midlertidig innsatte presidenten og krevde hans avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jocelerme Privert skulle egentlig forlate sin post i helgen, men sitter fortsatt i presidentkontoret.

Demonstrasjonen ble ledet av den tidligere presidenten Michel Martellys politiske fraksjon. Mange ropte at Privert prøver å holde på makten på ulovlig vis.

Et vedtak som ble fattet i februar sørget for at han ble innsatt i påvente av presidentvalget som skulle vært holdt 14. mai. Men nylig dukket det opp en ny dato for presidentvalget. Privert har foreslått valget, som er blitt utsatt gjentatte ganger, holdes i oktober.

Noen demonstranter brente gummidekk og knuste bilruter lørdag. Politiet rettet vannkanoner mot dem fra pansrede kjøretøy og spredte mengden som var samlet nær presidentboligen. (©NTB)