Politiet jakter gjerningsmann etter grov voldtekt

Kvinnen skal ha blitt overfalt av gjerningsmannen på denne stien.
Kvinnen skal ha blitt overfalt av gjerningsmannen på denne stien. Foto: Politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslopolitiet ber publikum om hjelp for å finne gjerningsmannen bak det de beskriver som en grov voldtekt i Oslo 7. mai. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skal ha funnet sted på Skøyen i Oslo. Kvinnen ble overfalt, voldtatt og ranet etter hun gikk av en taxi på Skøyen klokka 22.39 lørdag 7. mai.

– Kvinnen kom med taxi og gikk av ved Statoilstasjonen på Skøyen kl. 2239. Hun gikk fra Statoil og opp til Skøyen terrasse nr. 11, og videre ut på en gruslagt sti som går opp til Nedre Silkestrå. Like etter at hun kom inn på stien ble hun overfalt bakfra og utsatt for voldtekt. Kvinnen ble fraranet en liten sort veske, skriver politiet i Oslo i en pressemelding.

Ber om hjelp fra publikum

Nå har politiet gjennomført en rundspørring i området, ifølge pressemeldingen. De ber personer som var i området i det aktuelle tidsrommet om å ta kontakt. Også personer som bor i området som ikke er kontaktet av politiet, bes tas kontakt hvis de har observasjoner eller andre opplysninger som kan bidra til å identifisere gjerningsmannen, eller har opplysninger om vesken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen har beskrevet en gjerningsmann som snakket gebrokkent og luktet stramt, blant annet av tobakk.

Frastjålet veske

Vesken sonm kvinnen ble frastjålet beskrives som liten, sort og firkantet, med folder i stoffer. Den hadde en metallkant øverst på vesken med knepplås. I vesken var det et bankkort og en Samsung-mobil.

Så langt skal politiet ikke ha noen mistenkte i saken, men avventer DNA-resultatene fra Folkehelseinstituttet.

– Vi har ingen mistenkte i saken. Vi har jobbet intenst hele uka med dette, men vi har ingen beskrivelse, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til VG.

De som har informasjon om saken kan kontakte politiet på telefon 22669430 på dagtid og 22669966 på kveldstid eller på mail Oslo.seksualforbrytelser@politiet.no

Les også: Etterforsker mulig voldtekt i Oslo