Obama serverer Erna en fiskebåt

Obama slenger ut fiskenettet. Her viser Susie Morrison, en av kokkene i Det hvite hus, fram kveldens dessert til Erna Solberg og fire andre nordiske statsledere.
Obama slenger ut fiskenettet. Her viser Susie Morrison, en av kokkene i Det hvite hus, fram kveldens dessert til Erna Solberg og fire andre nordiske statsledere. Foto: Saul Loeb / Afp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg og de nordiske statslederne skal æres med «pomp og prakt», lover president Obamas pressetalsmann. En fiskebåt-kake til dessert er inkludert i dét.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På pressekonferanser i forkant av at de nordiske statslederne i dag besøker USAs president i Det hvite hus, har Obama blitt kritisert for å avholde et samlemøte.

«Er ikke dette et fem-for-en-tilbud?», har det blitt spurt på pressetreff.

Obamas pressetalsmann Josh Earnest har avvist dette med å si at all pump og prakt som forbeholdes viktige statsbesøk vil bli benyttet fredag.

Og for å understreke det har man i forkant av møtet arrangert en forhåndsvisning av kveldens meny. Her har det fremkommet at det til forrett vil bli servert tunfisk og reddik, mens desserten vil bestå av en kake formet som ei fiskeskøyte med sjokolade og bakverk inspirert av havet.

Les også: Obama etterlyser et sterkere Europa

Blant temaene som vil bli diskutert er klodens klimautfordringer og kampen mot ISIL.

– Presidenten bruker et fargerikt språk når han omtaler de nordiske landene; han sier de «slåss over sin vektklasse». Dette er ganske små land som bidrar betydelig på mange områder, sa Josh Earnest på en pressekonferanse torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Solbergs mann skal på «førstedame»-treff hos Michelle Obama

Pressetalsmannen sa også at flyktningstrømmen fra Midt-Østen ville bli et tema.

– Presidenten vil diskutere hvordan dette har påvirket de enkelte landene, men han vil også oppfordre dem til å bidra med så mye som mulig til humanitær hjelp, sa Earnest.