Treverket sto i veien Sogndal

Sogndals Ole Amund Sveen setter ballen i stolpen bak Tromsøs Gudmund Taksdal Kongshavn. Foto: Christian Blom (NTB scanpix)

Tre ganger slo ballen i tverrliggeren og stolpen, men nærmere kom verken Sogndal eller Tromsø scoring i torsdagens eliteseriekamp på Fosshaugane. Den endte 0-0.

Dermed må Tromsø fortsatt vente på sesongens første borteseier. Tre uavgjorte og to tap er fasiten etter de fem første forsøkene. Sogndal fortsatte på sin side den fine statistikken på eget gress. Bare Odd har reist fra saftbygda med full pott så langt.

– Vi har ikke tatt så mye bortepoeng den siste tiden, så vi må vel si oss fornøyd. Det ble en jevn kamp, men vi burde kontret inn et mål. De ga fra seg mye rom, oppsummerte Tromsø-trener Bård Flovik overfor TV 2 etter kampen.

– Vi var for upresise, og det så ut til at vi var litt slitne. Samtidig møtte vi et godt hjemmelag som har vært i dytten, tilføyde han.

Sogndal-trener Eirik Bakke var skuffet over bare ett poeng.

– Vi møtte et lag som var bra til å forsvare seg, og vi klarte ikke bryte dem ned. Vi hadde ikke kreativiteten, og selv om vi hadde noen sjanser virket vi slitne. Det var ikke noe sprut, fastslo han.

Tverrligger-dobbel

Torsdagens oppgjør endte med ett poeng til hvert av lagene, men det kunne veldig fort vært scoringer på Fosshaugane. Store målsjanser ble det etter hvert mange av.

Tromsø startet kampen med et smell. Bare fem minutter var spilt da venstreback Kent-Are Antonsen stormet rundt på kanten og slo et godt innlegg inn i feltet. Lagkamerat Aron Sigurdarson vant duellen som fulgte, men ballen traff tverrliggeren i kjølvannet av islendingens avslutning.

Minuttet etterpå smalt det på ny i overliggeren fra bortelaget. Venstreving Lasse Nilsen traff godt fra distanse, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland fikk tilsynelatende fingertuppene på ballen før den fortsatte i tverrliggeren og ned på streken.

Thomas Lehne Olsen satte returen i mål, men ble avblåst for frispark i situasjonen. Ufortjent med et tidlig Tromsø-mål hadde det uansett ikke vært.

I stedet roet kampen seg betraktelig etter den heseblesende åpningen. Den eneste øvrige målsjansen før pause fikk hjemmelaget midtveis i omgangen da et innlegg fra Gilbert Koomson strøk gjennom hele feltet og endte hos Ole Amund Sveen på bakerste stolpe. Han satte ballen kontant i stolpen bak TIL-keeper Gudmund Kongshavn.

Sliter med skader

I en sjansefattig annen omgang kom Sogndal-innbytter Lars Christian Kjemhus til den første målsjansen. 22-åringen skudd fra spiss vinkel var brukbart, men Tromsø-keeper Kongshavn slo til hjørnespark.

Sogndal fortsatte å ha initiativet, og ni minutter før full tid var innbytter Kristian Fardal Opseth nær ved å sende laget i ledelse. Innlegget fra lagkamerat Martin Ramsland var godt, men ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.