AaFK-nedturen fortsetter

John Arne Riise (t.v.) startet kampen for gjestene Aalesund, men veteranen klarte ikke å forhindre 0-1-tap. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Aalesund gikk på sitt tredje strake serietap i bortekampen mot Sarpsborg. Sarpingene vant 1-0 etter scoring av Anders Trondsen.

– Vi kjørte over Aalesund i 2. omgang. Vi hadde et hav av sjanser, og det er AaFK-keeperens fortjeneste at vi ikke vant mer, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

– Dette var en mye bedre prestasjon enn den mot Sogndal sist (1-4-tap), men samtidig fikk vi ikke med oss poeng nå heller. Det er tøft, det er tungt, men vi kan ikke gjøre annet enn å rette blikket fremover, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Anders Trondsens matchvinnerscoring kom på et uheldig tidspunkt for gjestene fra Aalesund, nesten et minutt på overtid i 1. omgang. 21-åringen dunket ballen i mål fra rundt 17 meter, men kanskje burde Aalesund-keeper Andreas Lie ha reddet. Burvokteren fikk fingertuppene på ballen, men måtte likevel se at den snek seg inn i nettmaskene.

Bortemareritt

Aalesund har nå tapt tre strake seriekamper, og Trond Fredriksens mannskap har tatt bare ett poeng på bortebane i serien denne sesongen. Laget har dessuten sluppet inn mål i 28 strake bortekamper i serien. Forrige gang AaFK holdt nullen borte var 6. juli 2014. Da ble Stabæk slått 2-0 i Bærum.

Før Sarpsborgs 1-0-scoring hadde begge lag hatt sjanser til å gå opp i ledelsen i 1. omgang, men uten å lykkes.

Franck Boli og Mustafa «Mos» Abdellaoue kom begge til gode muligheter for gjestene, men Sarpsborg-keeper Arild Østbø sto solid mellom stengene for hjemmelaget. Pål Alexander Kirkevold og Patrick Mortensen kom nærmest for vertene, men duoen måtte vente på Trondsens slegge før nettet bølget i Sarpsborgs favør.

Gigasjanse

Hjemmelaget fikk to store muligheter til å doble ledelsen ganske kjapt etter hvilen. Begge etter 55 minutter, og begge fra Sigurd Rosted. 21-åringen headet først ballen i stolpen etter corner, før headet utenfor fra god posisjon.

Hjemmelaget fikk nok en stor dobbeltsjanse etter 74 minutter. Alexander Groven løsnet først skudd inne i boksen, men bortelagets keeper kastet seg ned og reddet fint. Like etter havnet ballen inne i AaFK-boksen etter litt klabb og babb, og Sarpsborg så ut til å kunne plassere den i mål fra kloss hold, men gjestene fikk klarert med nød og neppe.

Aalesund forsøkte seg på en sluttspurt i håp om poeng, men tangotrøyene hadde ikke effektiviteten med seg. Dermed ebbet det ut i ettmålsseier til Geir Bakke og Sarpsborg.

Resultatet i torsdagens oppgjør gjør at Sarpsborg ligger på 9.-plass med 15 poeng etter ti kamper. For Aalesund ser det verre ut. Laget fra Sunnmøre er på kvalifiseringsplass med syv poeng etter ti kamper, à poeng med Stabæk på plassen bak. Tabelljumbo Start har fire poeng.