«Moi» slo tilbake mot favorittmotstanderen

Mohamed Elyounoussi jubler for Scoring i Moldes 4-2-seier mot Strømsgodset onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Klok av skade holdt Molde unna for Strømsgodset og vant 4-2 etter en målrik aften i Rosenes by onsdag. Tomålsscorer Mohamed Elyounoussi var tilbake i storform etter bommen mot Haugesund.

Molde hadde en marerittkveld i Haugesund søndag da 3-0 ble til 3-3. Mot Strømsgodset forsvarte laget tremålsledelsen og tok alle tre poengene på en kveld med seks scoringer.

– Vi fikk lov til å spille en type kontringsfotball som vi liker. Når lag angriper oss, får vi rom andre plasser, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi (2) sørget for en tidlig 3-0-ledelse, mens Thomas Amang scoret moldensernes fjerde. Petter Vaagan Moen og Flamur Kastrati sto for Strømsgodsets reduseringer.

– Det sniker seg jo inn en følelse av at det kan gå galt igjen. Defensivt var det litt smårusk, men offensivt gjorde vi en fantastisk kamp. Førsteomgangen er kanskje det beste vi har gjort i år, sa Vegard Forren.

Resultatet betyr at Molde (21 poeng) klatrer helt opp i ryggen på Rosenborg (22 poeng) før trøndernes bortekamp mot Start torsdag.

Molde fosset i angrep fra start og kjørte over drammensernes høyreside den første halvtimen. Allerede i det 7. minutt scoret Gulbrandsen. Spissen var først på en langpasning ved hjørneflagget, takket Marius Høibråten for følget med en tunnel, før han dro seg inn i 16-meteren og smelte ballen ned i korthjørnet. En strålende prestasjon av spissen, som står med tre mål på de siste tre kampene.

To raske av «Moi»

Molde var kompakte i 4-4-2 og temposterke og effektive i angrep. Etter 22 minutter var det duket for «Moi»-show.

Først skled han inn 2-0 på bakre stolpe etter et innlegg fra Harmeet Singh, deretter la han på til 3-0 etter en praktfull kontring. Innlegget fra Per-Egil Flo fant veien til Elyounoussi via et flott hælspark fra Gulbrandsen. På full fart vei inn i Godsets 16-meter satte han ballen sikkert i nettet. Det var hans syvende mål på seks kamper mot Godset.

Ole Gunnar Solskjær kunne fortelle om en revansjesugen Elyounoussi som møtte på trening etter en utrolig bom på åpent mål mot Haugesund.

– Endelig får vi se det lille ekstra av ham. Det er første gang han har hatt motgang i karrieren, og det toppet seg med den bommen i Haugesund. Han sa han skulle tilbake, og det var aldri aktuelt å sette ham ut av laget.

Kaptein Lars Vilsvik samlet troppene etter 0-3-målet, og Strømsgodset hevet seg og kom til sjanser, uten å lykkes.

– Det så ikke ut som vi var klare i det hele tatt. Vi prøvde å presse høyt, men når vi ikke tar returløpene blir vi straffet knallhardt. Vi ble utspilt, innrømmet Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen i pausen.

Godset reduserer

Ole Gunnar Solskjær understreket i pausen at kampen ikke var over, og da reduseringen kom, meldte nok Haugesund-minnene seg. Innbytter Petter Vaagan Moen banket et innlegg på i lengste på volley fra kanten av femmeteren etter en drøy time.

Ett minutt senere økte Molde imidlertid igjen. Godset-stopper Marius Høibråten nølte, bommet på ballen og gikk i bakken i egen 16-meter og ga Thomas Amang muligheten til legge på til 4-1.

Strømsgodset reduserte ytterligere en gang med et skudd fra Francisco Júnior via Flamur Kastrati snaut ti minutter før slutt, men Molde holdt unna.