Advarer mot sex i førerløse biler

Selvkjørende biler har vært involvert i ni trafikkuhell i California i USA det siste året, ifølge delstatens trafikkmyndigheter. Åtte av krasjene har skjedd med førerløse biler som er utviklet av nettgiganten Google. Nå frykter kanadiske myndigheter at enda flere ulykker skal oppstå på grunn av sex.
Selvkjørende biler har vært involvert i ni trafikkuhell i California i USA det siste året, ifølge delstatens trafikkmyndigheter. Åtte av krasjene har skjedd med førerløse biler som er utviklet av nettgiganten Google. Nå frykter kanadiske myndigheter at enda flere ulykker skal oppstå på grunn av sex. Foto: AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kanadiske myndigheter frykter det kan oppstå alvorlige ulykker dersom folk begynner å ha sex i førerløse biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førerløse og delvis datastyrte biler er spådd å bli et vanlig syn på veiene i en ikke altfor fjern fremtid. Dette kan by på overraskende problemer, advarer kanadiske myndigheter, som frykter at bilister vil benytte muligheten til å dyrke farlig sex på bilturer med autopilot.

– Jeg spår at når bilen selv overtar styringen, så vil det bli mye mer vanlig å ha sex i bilene, uttaler Barrie Kirk, ingeniør og direktør for den statlige organisasjonen Automated Vehicles Centre of Excellence i Canada til nettsiden Global News.

Dette kan igjen føre til at det oppstår farlige situasjoner på veiene, fordi oppmerksomheten er andre steder enn på veien, frykter Kirk.

Les også: Skal du kjøpe elbil?

Flere bilprodusenter jobber med å utvikle helt eller delvis selvkjørende biler som i stor grad skal kunne klare seg selv i trafikken. Fartspiloter skal hjepe bilene med å tilpasse hastigheten, og kameraer og sensorer skal kunne gjøre det mulig for bilen å styre selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For tiden arbeider en gruppe kanadiske embedsmenn med å fastsette de juridiske rammene for kjøring i selvgående biler. I et notat til den kanadiske transportministeren advarer de mot det de frykter kan bli en naturlig følge av de førerløse bilene på veiene.

– Bilister har en tendens til å overvurdere evnene til en selvkjørende bil. De vil derfor naturlig flytte fokus fra veien når autopiloten slås på, skriver The Canadian Press i et notat til den kanadiske transportministeren.

Moralen er altså at sex ikke er så smart i smarte biler.

Les også: Så billig kan du få elbil