En drept og flere såret i knivangrep nær München:Politiet: München-angriper neppe islamist

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har ikke funnet bevis for at 27-åringen som er siktet for å ha knivdrept en mann og såret flere andre på en togstasjon nær München, tilhører et ytterliggående islamistisk nettverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmannen skal ha ropt «Allah er størst» under angrepet. En kvinne i nærheten skal også ha hørt ordene «Vantro, dere må dø» idet han gikk til angrep på fire tilfeldige menn.

En av dem, en 56 år gammel mann, fikk kritiske skader og døde senere på sykehus. Han ble ifølge politiet angrepet på et tog på stasjonen Grafing.

De tre øvrige ofrene er henholdsvis 43, 55 og 58 år. En av dem har alvorlige skader. Motivet for knivstikkingen på toget og stasjonen, er ukjent.

Den antatte gjerningsmannen ble like etter angrepet overmannet og pågrepet av politi.

– Tilsto i avhør

Ifølge innenriksministeren i delstaten Bayern, Joachim Herrmann, har mannen tilstått ugjerningen.

– Han er psykisk syk og har stoffproblemer, sa Herrmann etter et delstatsregjeringsmøte tirsdag ettermiddag.

Politiet sier at det foreløpig ikke er noe som tyder på at 27-åringen, som er tysk statsborger, har hatt kontakt med ytterliggående islamistiske grupper eller at han er radikalisert, men på grunn av utropet «Allah er størst», kunne ikke politiet utelukke at angrepet var politisk motivert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er tidligere ukjent for tysk politi.

Under avhør skal han ha gjort et «ganske forvirrende inntrykk», og det er tegn til at han to dager tidligere tok narkotiske stoffer, noe politiet mener kan ha bidratt til forvirringen. Etter angrepet skal han ha tatt av seg på føttene fordi han mente det var biller i skoene som gjorde ham glovarm på beina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tviler på at mannen kan holdes strafferettslig ansvarlig og sier de vurderer å sende ham til et psykiatrisk sykehus.

Mediekontroll

Knivangrepet skjedde like før klokken 5 tirsdag morgen. Det tok mer enn tre og en halv time før det ble varslet i tyske medier ved 8.30-tiden. Ifølge radiokanalen ble mediene pålagt av påtalemyndigheten i München å ikke viderebringe nyheten i startfasen.

Ordfører Angelika Obermayr beskriver Grafing som en fredelig, liten bayersk by.

– Det er fullstendig nytt at noe sånt skjer her. Folk er opprørt. Dette er slikt man bare kjenner til fra fjernsyn. At noe sånt kunne skje her, er uvirkelig, sier hun.